Geen categorie

Frisse peer salade met gorgonzola

  • By
  • 5 januari 2018

Januari is een top maand voor sportscholen en groente schappen. ‘We’ gaan massaal aan de gezonde meuk om die oliebollen en appelbeignets weg te drijven en ik doe er ook gezellig aan mee. Want bij mij zijn het niet alleen 10 oliebollen die aan mijn dijen geplakt zitten, maar ook nog een paar zwangerschapskilo’s.

Ik kijk zo nu en dan wel eens in een kookboek, maar mijn grootste inspiratiebron is mijn moeder. Ik ben van de pasta’s en mijn moeder gaat los op salades. Verrassende combinaties komen er geregeld voorbij waarbij je van te voren denkt ‘mwah’, maar eindigt met een ‘mmm’. Zoals deze frisse salade met peer en gorgonzola.

Ingrediënten salade
– Zak mesclun sla melange
– 1 peer
– Aalbessen
– Gele tomaatjes
– Gorgonzola
– Zonnebloempitten
– Knoflookbrood kruimels

Ingrediënten dressing
– Olijfolie (van een drinkglas, de helft)
– Flinke scheut gembersiroop
– 1 el honing
– 2 tl kervel
– 1tl grove mosterd
– 3 el citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereiding
Het kan gegeten worden als een maaltijdsalade of als bijgerecht bij het diner. Doe de sla melange in een grote schaal en voeg alle ingrediënten er aan toe. Dressing er over heen en smullen maar!

No Comments Found

Leave a Reply