Daily faye

Golden girl

  • By
  • 21 februari 2018

Ik ben altijd al van de sieraden geweest. Dat heb ik echt van mijn Omi (mijn oma). Ik kan uren in haar lades vertoeven en elk sieraad om mijn pols, vinger of nek bekijken. Vroeger kocht ik van die plastic krengen of nep ‘meuk’, maar ik kwam er al gauw achter dat mijn huid daar niet tegen kon. Dus schat ik kan er echt niks aan doen dat ik alleen van het dure spul houd. Just born this way.

Ik heb een tijdje gehad dat ik naar het zilver neigde, maar dat was slechts van korte duur. Ik vind goud bij mijzelf toch mooier en warmer staan, maar vind het ook ‘tricky’. Je moet voorkomen dat het ordinair gaat ogen en er dan alleen nog roze lippenstift ontbreekt. Daarom investeer ik graag in mooie sieraden welke ik dagelijks kan dragen. Klinkt heel deftig dat investeren, maar ik bedoel hier meer mee dat ik alleen sieraden aanschaf die ik, als ik zou willen, altijd zou kunnen dragen. Onder de douche, in de zon, parfum er op kan spuiten, dat soort dingen. Merendeels van mijn sieraden zijn daarom echt goud of materiaal waar mijn huid wel goed op reageert. Daarnaast ben ik ook ben echt een ‘sucker’ voor sieraden met een betekenis. Denk aan personaliseren of een verwijzing naar iets. Love it!

Ik krijg vaak de vraag waar mijn sieraden van zijn en waar ik ze heb gekocht. Nu is mijn ‘collectie’ nog niet helemaal compleet want ik heb nog wat op mijn wensen lijstje staan. Ja, hier is mijn man ook al van op de hoogte. Maar vandaag deel ik mijn ‘collectie’ so far en de bijbehorende adresjes (en dus linkjes!).

Ik hoor je nu denken, niet ordinair? Kijk d’r zitten met een velvet legging, tijger printje en rode nagels. Maar euhm, laten we het er op houden dat het er om gaat, hoe je het uitstraalt oke? Goed, ik heb heel wat horloges in mijn kast liggen maar dit is mijn nieuwe aanwinst waar ik ontzettend blij mee ben. Ik heb hem van mijn man gekregen voor kerst maar ook een beetje voor ons 10 jaar samen zijn. In tegenstelling tot mijn andere horloges, is deze heel fijntjes en zo een had ik er nog niet. De wijzerplaat is zwart en er staat een maantje in afgebeeld. “Heb je dat maantje wel gezien er in? Omdat ik van je houd tot de maan en terug”. Kan hij lullen als brugman he die vent van mij, alsof hij dat maantje er zelf in heeft laten zetten. Nou nee hoor, die krijg jij er ook gewoon bij als je hem koopt. Om diezelfde hand draag ik mijn trouwring, all day everyday ofcourse. Een vrij brede, geel gouden ring met in het midden een rij bezet met diamantjes. Om mijn andere hand draag ik 2 (14k gold plated ) armbanden. 1 heeft een teken van ‘connected’ er op zodat ik altijd wifi heb (geintje), en de ander is een slang. Door het simpele, maar mooie design vind ik ze dus overal bij passen. De armbanden draag ik bijna iedere dag en blijven erg mooi. Tot slot, de ring die ik geheel zelf heb ontworpen. Een cadeautje van mijzelf en van de juwelier. Want door een bizarre winactie heb ik deze ring gewonnen. Ja, het kan dus echt! Ik wilde dat de ring bij mijn trouwring zou passen dus hij heeft dezelfde vorm alleen een smallere variant. Verder is hij bezet met 2 rijen diamantjes en in het midden een vierkant van 4 diamantjes. In de ring staat de tekst ‘Full of life’ ingegraveerd.

Horloge – Violet Hamden
Trouwring – Steinberg Amsterdam
Armbanden – Bandhu
Ring – Insignety Amsterdam

Oorbellen zijn best een ding bij mij. Ik krijg heel snel jeuk en de boel gaat enorm irriteren. Maar na een tijdje zoeken ben ik uitgekomen bij een heel fijn merkje. Ik draag ze altijd en doe ze nooit uit. Ze zijn ‘gold plated’ en krijg er dus geen last van. Mijn ‘bar necklace’ is voor mij heel speciaal. De teksten die zowel op de voor als achterkant staan is geschreven door mijn man en vervolgens ingegraveerd. Op de voorkant staat ‘Everything and more’ wat staat voor wat wij samen met onze meisjes hebben. En op de achterkant wordt dat vervolgt met ‘Forever always’. Wederom een verwijzing naar ons huwelijk en onze dochters. Het andere kettinkje is een ‘gold filled’ muntje met de letters D en M van mijn dochters, Dyem en Maez. Ik had er zelf nog nooit van gehoord ‘Gold filled’, maar het mooie hier van is, is dat het dezelfde voordelen heeft als echt goud alleen stukken goedkoper is. Het verkleurt niet, het vervaagt niet, als je een gevoelige huid hebt zal dat hier niet op reageren en je kunt er mee het water in. Het is in Europa nog vrij zeldzaam, maar ik vind dat daar verandering in moet komen. Want zo kan je voor een leuke prijs sieraden aanschaffen voor ‘a life time’. Again, love it!

Oorbellen – By1Oak
Bar ketting – Just Franky
Munt ketting – Lux & Luz

Om even terug te komen op mijn wensen lijstje. Er staat nog een ring op die ik graag bij mijn trouwring wil dragen. Ik heb van mijn Omi de trouwring gekregen van haar ouders waar in een diamant zit die ik graag wil verwerken in een ring. Omi heeft deze ring altijd bij haar gehad en het idee dat ik dit nu bij mij kan dragen vind ik heel bijzonder. Verder wil ik nog een ring die ik kan dragen om mijn pink. Een soort zegelring met de initialen van mijn dochters. Ik ben nog steeds op zoek naar het juiste model. Als iemand tips heeft, graag! Tot slot wil ik nog een ketting met wederom de initialen van mijn dochters. What can I say? Living my life like it’s golden!

1 Comment

  • Diandra

    Oh dan zijn de merken minitials en vedder en vedder echt iets voor jou!! Daar kan je qua initiale sieraden sowieso vinden wat je zoent!
    Succes x

    Reply

Leave a Reply