Daily faye

Ik barst uit mijn voegen

  • By
  • 17 maart 2018

Het is genoeg geweest. Ik barst onderhand uit m’n voegen en kan nog steeds geen oude broek aan. Hoe fanatiek en stellig ik was aan het einde van de zwangerschap, wat voor slappe hap ik nu ben. De ontbijtjes gaan goed maar tegen de middag ben ik een aantal paaseitjes en dropjes rijker en zit het mij wel weer gebakken. Ik ben er eentje van uitersten, het is alles of niets. Ik weet dat ik het kan en misschien dat ik het daarom allemaal voor mij uitschuif. Maar na zes maanden is het klaar. Werk aan de winkel.

Ik weet donders goed wat ik wel en wat ik niet ‘mag’. En ik heb ook echt wel wat kennis van voeding. Maar voornamelijk de ‘ hardcore’ manier. Rijst, broccoli, kip en alles zo clean mogelijk. Ik ging hier ontzettend goed op, vooral omdat ik een me-ga stok achter de deur had, namelijk de trouwerij. Op geen enkele foto mocht ik er onvoordelig uitzien, dat snap je. Maar zo extreem hoeft het voor mij dit keer niet. Ik ben ten slotte al getrouwd en hij komt niet meer van me af. Maar van  die extra kg’s wil ik wel af, en daar heb ik nu iets op gevonden!

Noem me zwak, maar ik presteer gewoon beter als ik iemand heb die mij verteld wat ik moet doen. Dan heb ik richtlijnen, handvaten en zit de motivatie er bij mij meer in. Toen mijn collega vertelde dat zij met iets nieuws was begonnen en al goed resultaat had behaald werd ik gelijk enthousiast. Ik heb contact opgezocht met Rosan Slotboom, van Challenge your Body (CyB). CyB werkt met op maat gemaakte schema’s die zijn gebasseerd op jouw doelstelling en situatie. Of je je nu alleen wilt focussen op voeding, trainen of beiden, het kan allemaal. Klinkt niet heel vernieuwd hoor ik je denken. Toch is dat het wel! Wat mij vooral aansprak is dat de schema’s worden aangeleverd in een handige applicatie (app) waar alles overzichtelijk is ingevoerd. Je ziet hoeveel calorieën je die dag hebt gegeten en of de juiste hoeveelheid eiwitten, koolhydraten en vetten hebt binnen gekregen. Nu heb ik altijd gezegd dat ik calorieën tellen verschrikkelijk vind en dat ik al helemaal niet alles zelf wil invoeren. Maar dat hoeft nu dus ook niet! CyB zet namelijk alles voor jou in de app en het enige wat jij hoeft te doen is te eten wat jou is voorgeschreven. Mocht je nou iets willen ruilen, vervangen, of je gaat een keer uiteten, dan kan je dit zelf gemakkelijk aanpassen en zie je direct of je aan jouw voorgeschreven behoefte komt of je leest de adviezen die vanuit CyB in deze situaties worden gegeven. Zit je er over heen, dan weet je dat je ergens moet schipperen.

Naast de handige app, welke visueel een stok achter de deur is, is CyB zelf ook een grote motivatie. Om de 2 weken dien je op consult te komen om je vorderingen en toekomstige doelen te bespreken, te wegen en te meten. Ook wordt er gekeken naar je vet en spier percentage, wat ik eigenlijk veel interessanter vind. Want die kg’s op de weegschaal is slechts een moment opname. Ik kan zo ontzettend gefrustreerd raken als ik maar blijf hangen op die weegschaal. Ik denk dan “f*ck it” ik het net zo goed op vreten zetten, want ik merk toch geen verschil. Het liefst zie je natuurlijk na 1 dag al verschil. Diep triest en totaal niet reëel. Maar het is wel hoe ik het voel. Dus dat de rest word gemeten vind ik voor mijzelf echt een dikke vette pluspunt. Naast de consulten heb je ook de mogelijkheid om je vragen te stellen via de mail of whatsapp en dien je elke week een update te geven over hoe je die week hebt ervaren. Het zijn een hoop verplichtingen als je het zo opsomt, maar wel die ik persoonlijk nodig heb. Want dan ‘moet’ je voor mijn gevoel en je wilt geen sjaak afhaak zijn, dus gas op die lolly en gaan! Als deze manier van ‘verplichtingen’ niet bij jou past dan hoeft dat ook helemaal niet want Challenge your Body past het traject aan naar jouw wensen!

Nou wat zijn mijn doelen? Ik kan heel fanatiek zeggen dat ik een x aantal kg’s er af wil hebben, maar uit ervaring spreek ik, dat als je die kg’s van je af hebt gegooit dat je dan alsnog niet tevreden bent. Je vindt namelijk altijd wel weer iets anders waar je aan wilt werken. En daar is helemaal niks mis mee, maar je moet wel realistisch blijven. Mijn doel is nu voornamelijk om weer lekker in mijn vel te zitten, meer energie te krijgen en weer in 1 van mijn oude broeken te passen. Dus ik heb er geen getal aan gehangen, maar ik wil gewoon happy zijn met wie ik in de spiegel zie en niet moet streven naar perfectie, maar naar verbetering. Ik ga dit nieuwe avontuur voor in ieder geval 12 weken aan. Als opstart voor mijzelf. En ik zal ‘a long the way’ mijn progressie met jullie delen, als jullie dit leuk vinden.

Zijn jullie nu net zo enthousiast geworden als dat ik ben en wil jij ook gewoon beginnen? Of heb je vragen en wil je kijken naar de mogelijkheden?
Neem dan een kijkje op de website en neem contact op met CyB of kijk op de facebookpagina CyB coach Rosan

www.challengeyourbody.net

Foto gemaakt door: JustNicole Photography

No Comments Found

Leave a Reply