Gastvrij

Madelon: Sinterklaas top 10 wishlist

 • By
 • 5 november 2018

Wat vliegt de tijd. Het is gewoon alweer november! Nog maar een maandje en dan is het zover, dan staan de feestdagen weer voor de deur. En wat kijk ik daar toch altijd weer naar uit! We beginnen natuurlijk met 5 december en stiekem is het Sinterklaasfeest nog steeds mijn meest favoriete feestdag.

Vroeger vierde ik dit altijd heel uitgebreid samen met de familie. Er waren zakken vol cadeaus, altijd leuke spelletjes en veel lekker eten (lees: snoep!). Nu ik zelf moeder ben, is dit gevoel alleen nog maar sterker geworden en gaan we sinterklaas net zo groots aanpakken voor Fayen. Precies zoals mijn (groot-) ouders altijd bij ons hebben gedaan. Want kom op nou, wat is er nou leuker dan geloven in Sinterklaas en alle gezelligheid en spanning die daar voor een kind omheen hangt?

Alleen al het cadeaulijstje maken was één groot feest. Lekker zo’n Intertoyscatalogus helemaal vernaggelen en al je favoriete speelgoed uitknippen. Hoe jong ik ook was, ik wist in ieder geval wel hoe ik een super strakke collage moest maken. Fayen is natuurlijk nog maar twee en gaat nog niet zelf creatief aan de slag met het Intertoys boekje. Komt vast nog wel met zo’n voorbeeld als mama. Nu kan ik stiekem zelf het proces overdoen en mogen wij (IK!) nog alle cadeautjes zelf bedenken. Een hele opgave maar zeker geen onmogelijke, want met Instagram als ‘best friend’ heb ik altijd genoeg inspiratie. Ik zou mezelf niet zijn om deze cadeautips met jullie te delen.

Maak kennis met “Fayens Sinterklaas top 10” wishlist !

 1. Boekjes, volgens mij kan je daar echt nooit genoeg van hebben. Dit zijn op dit moment de favoriete titels hier. Vooral de boekjes waarbij je ook interactie met elkaar hebt vindt Fayen leuk.

 1. Tekenrol van Olli Ella. 8 meter aan kleurplaat wat wil je nog meer? En het staat ook nog eens leuk in de kinder of woonkamer. Tip! De blanco tekenrol van Ikea past ook in de houder.

 1. Klei, iets minder leuk voor ons vanwege alle troep die het geeft, maar dat ze er uren zo zoet mee kunnen spelen maakt dat weer helemaal goed!

 1. Voedselgroepen van Melissa & Doug en de gave houten bakjes krijg je er ook bij! Leuke toevoeging voor keukentjes (de ijsjes horen niet bij deze set, maar ook deze zijn een groot succes).

 1. De popjes van Grapat. Van dit soort speelgoed hou ik zelf het meeste. Het speelgoed is zelf heel eenvoudig waardoor het kinderen uitdaagt om hun fantasie te gebruiken. Fayen kan ook hier zo lang zoet mee zijn, ze speelt er mee in haar poppenhuis, ze rollen zo nu en dan vanaf de Wobbel, ze telt ze en zo kan ik nog wel even doorgaan.

 1. Met blokken zit je ook altijd goed, vooral deze grotere, want wat is er nou leuker dan een toren hoger dan jijzelf te bouwen en hem dan om te gooien?

 1. Een visspelletje, deze heb ik gekocht bij Flying Tiger en wordt meerdere keren per dag mee gespeeld. Ook heel makkelijk om mee te nemen.

 1. Misschien wel de belangrijkste in het lijstje, de Playon Crayon krijtjes. Voor wie mij volgt op Instagram zullen deze al bekend voor komen want Fayen doet hier van alles mee. Op elkaar stapelen, ze op haar vingers zetten en het liedje Daddy Finger zingen en je kan er natuurlijk ook mee kleuren. Echt een grote hit! Ook leuk, ze geven niet af.

 1. De popjes van Rubensbarn, je hebt ze in alle formaten, jongens/meisjes, huidskleuren en ze hebben allemaal hetzelfde lieve gezichtje. Ze zijn heel zacht dus ook al heel leuk voor de allerkleinste.

 1. Poppenhuizen! Jullie kunnen nu vast al zien wat we onder ander cadeau gaan geven aan Fayen, leuke meubeltjes om ze in te richten. Het linkerhuis is van Fermliving en het rechterhuis van Olli Ella!

Zo, dit was de lijst! Ik hoop dat jullie er iets aan  hebben en wat inspiratie opgedaan hebben.

Alvast veel shop plezier!

Liefs,
Madelon

Heb je even helemaal gemist wie Madelon is? Lees dan hier haar eerste blog (met hele fijne plaatjes van de kamer van haar dochter Fayen).

No Comments Found

Leave a Reply