Daily faye

Ik doe niet aan hypes en trends

  • By
  • 23 augustus 2018

Ik ben geen stylist. Ik heb er zelfs de ballen verstand van en 9 van de 10 keer doe ik maar wat. Maar wat ik wel weet is waar ìk een slappe anus van krijg als ik de volgende trends voorbij zie komen. 

Voordat ik alle échte ‘mode kenners’ over mij heen krijg,  doe lekker je ding, voel je niet aangesproken, ieder zijn smaak en dat moet ook, anders is het leven ook maar saai en valt er niks te lachen (grapje).

Laten we beginnen met de ‘chunky sneakers’. Ik snap ze niet. Je weet wel, die schoenen die je voeten laat transformeren naar klompvoeten, alsof je niet helemaal lekker bent. Een model die vroeger bij een Wibra of Zeeman lag om meegenomen te worden door je moeder en aan moest trekken naar gym. Janken! Je hebt ze in alle ‘geuren en kleuren’ maar ik kan er niks anders van maken dat ik ze dom en lomp vind, maar Hey,  wel famous!

Waar mijn haren ècht rechtovereind van gaan staan zijn sokken onder een jurk, rok of hoge broek. Sokken moet je niet zien. Punt. Er is echt totaal niks sexy aan het zien van sokken. Daar krijg ìk niet alleen een slappe anus van, maar de man ook een slappe plasser, neem dat van mij aan. En nee, ook niet als het een sokje is van kant.

Het buideltasje, een trend die om de zoveel jaar weer terugkomt en die ik keer op keer graag met een bloedgang zie vertrekken. Dit draag je als je naar de camping gaat met een afritsbroek en een paar sandalen met sokken. Òf als je een kassa nodig hebt als je in de ijhallen gaat staan om je spullen te verkopen.

Shapewear wie kent het niet? Nou voor diegene die het nog niet kende, scroll even door Instagram heen, want kennelijk is het nu helemaal ‘super, vet en cool’ om dit te dragen als #ootd. Ik snap dat je met zo’n lekker strak broekkie, jurkje of slip, wat alles op zijn plek houdt, een moment van “I’m feeling myself” kan hebben, maar wij voelen hem totaal niet als je op een festival staat in corrigerende broek en croptop.

We sluiten af met de ‘industrial belt’, en dan vooral die in het geel. Ruim EUR 150 ballen moet je neerleggen voor een riem waarmee je eerder je koffer kan aansnoeren of je spullen bij mekaar kan binden tijdens het verhuizen. Dus tenzij je gaat verhuizen of op reis gaat, laat die riem gewoon lekker voor wat het is, oké?

Oké, alle gekheid op een stokje. Ik hoor je nu misschien denken. “Wat in godsnaam is het moraal van dit, tot zo ver, materialistische verhaal?” Nou, in mijn (nog) jongere jaren had ik er wel eens een handje van om, ondanks dat het totaal niet mijn smaak was, dingen toch te dragen, want hé dan ‘hoor je er bij’. Nu zal het aan mijn reet roesten. De ene keer ga ik lekker op ‘all black everything’ en nu ben ik van de ‘verbloemings’ met jurken in alle soorten en maten. Ik kijk niet naar trends of hypes. Ik klooi gewoon wat aan. Het belangrijkste is, in mijn ogen,  dat je je goed voelt in wat je draagt en zoals met veel dingen in het leven, je dicht bij jezelf moet blijven. Niet iets doen omdat iedereen het doet. Volg niet de meute, maar kies je eigen pad.

“Be-YOU-nique”

No Comments Found

Leave a Reply