What's Hot

Kids fashion: Møts Amsterdam

  • By
  • 14 mei 2018

Ik vind het zaligmakend als ik een leuk, mooi en bijzonder winkeltje of merkje heb ontdekt. En achter dit alles zit vaak ook een uniek verhaal. En omdat ik de slechtste niet ben, deel ik zo nu en dan een pareltje..

Het gezicht achter Møts Amsterdam is?
Ik ben Elske Fontein, 32 jaar oud en woon sinds kort in Oostzaan in een oud houten Zaans huisje uit 1870, wat ik nu helemaal aan het opknappen ben samen met mijn vriend. Naast Møts ben ik nu nog freelance content marketeer. Daarnaast houd ik van kitesurfen, wandelen en geniet ik ervan om lekker buiten te zijn op het strand of in een bos.

Eerst even wat geschiedenis vooraf..
Al van kleins af aan brei ik veel. 6 jaar geleden begon ik met het breien van mutsen voor kennissen. Destijds startte ik een Facebookpagina waar je een muts kon bestellen en vervolgens kon je via Facebook volgen hoe de muts werd gemaakt. Hier komt ook de naam van mijn merkje vandaan: Møts (je spreekt het uit als muts). Later begon ik met het breien van babytruitjes en mutsen en verkocht ik die op kleine leuke marktjes. Sinds vorig jaar ben ik begonnen met het naaien van kinderkleding en startte ik een webshop. Afgelopen herfst ben ik gestart met het ontwikkelen van mijn eerste echte collectie de Lente/Zomer 2018 collectie die sinds 1 april live is in mijn nieuwe webshop. Mijn droom is om echt volledig aan mijn merk te kunnen werken. Volgende maand krijg ik dan ook een eigen atelier in Amsterdam Noord. Een plek waar ik 2 dagen per week heen kan gaan om mij volledig te focussen op de groei van Møts en de bestellingen te maken.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik maak kleding die ik zelf het liefste aan zou willen trekken, daarbij bedenk ik mij ook wat ik vroeger als kind heel graag zou willen dragen. Welk meisje wil er nou geen roze cupcake trui of broek waarin je je een zeemeermin kan wanen?! Ik vind het dan ook te gek als kindjes mijn kleding dragen en er heel positief op reageren. De slogan van Møts is dan ook: “your kid’s new favorite outfit”. Dit houd ik altijd in mijn achterhoofd wanneer ik kleding ontwerp.

Wat maakt Møts Amsterdam anders dan anders?
Het leuke aan mijn webshop/merk vind ik dat ik alles zelf maak. Alle kledingstukken zijn door mij zelf handgemaakt evenals de webshop, inclusief alle foto’s en teksten. Ook doe ik zelf alle klantcontact en vind ik het super leuk om met moeders te praten die geïnteresseerd zijn in een outfitje voor hun kind of er eentje hebben aangeschaft. Zo probeer ik echt persoonlijk en authentiek te zijn en het onderscheid te maken tussen grote winkelketens waarbij het soms vaag is waar de kleding vandaan komt. Ik vind het echt geweldig om dingen te ontwerpen en zelf te maken. De kerst op de taart is wanneer ik een kindje op Instagram voorbij zie komen in één van de stuks die ik heb gemaakt!

Waar vind je Møts Amsterdam?
Je kunt de kleding aanschaffen via motsamsterdam.com. Voor 2018 focus ik mij nog op online verkopen. Wanneer Møts goed loopt en ik meer kan produceren, dan wil ik kijken of ik in 2020 ook kleding via kinderconceptstores zou kunnen verkopen.

Verassing!
Speciaal voor de lezers van Faye biedt Møts Amsterdam een korting van 20% aan. Gebruik code: FAYE tot en met: 31 mei 2018.

Meer zien en inspiratie op doen? Volg Møts Amsterdam dan op Instagram.

No Comments Found

Leave a Reply