Gastvrij

Nieuwe gastblogger: Lindsey

  • By
  • 29 november 2018

Het is natuurlijk oud nieuws dat ik ontzettend blij ben dat ik de stap heb durven wagen om mijn creativiteit op het net te knallen, maar het is nu bijna een jaar geleden en zoals ik ook al eens eerder heb gezegd, deel ik om te vermenigvuldigen. En zo is de rubriek ‘Gastvrij’ ontstaan. Een rubriek waar ik anderen een plekje biedt om zijn/haar creativiteit te uiten. 

Jullie hebben inmiddels al kennis gemaakt met 2 hele leuke dames die maandelijks hun ding met ons gaan delen. Madelon op het gebied van Kids/Lifestyle en Evy op het gebied van Fashion. Deze week stel ik jullie met heel veel enthousiasme voor aan Lindsey, ook wel bekend als ‘mamasuperdun’. Ik vind het zó te gek dat ze tijd gaat vrijmaken om ons te inspireren met zoveel lekkers.  Dus ja, food komt terug op het platform!

Hi!

Ik ben Lindsey, foodblogger van Mamasuperdun. Ja ik ben mama (van Luca) en nee ik ben niet superdun, maar wel wat kilo’s afgevallen een paar jaar geleden! Sindsdien ben ik mij veel bewuster geworden van voeding en wat ik in mijn mond stop.

Wat vooraf ging..

Ik bedacht steeds vaker zelf gezonde en lekkere creaties. Deze ben ik gaan delen op social media. Ik krijg hier zoveel enthousiaste reacties op, dat mijn liefde voor het bloggen alsmaar groter wordt. Op mijn sociale media vind je nu niet alleen maar fijne recepten, maar je neemt ook een kijkje in het leven van Lindsey. Lindsey als mama, Lindsey als fitgirl, Lindsey als vriendin en Lindsey als foodblogger.

Natuurlijk eet ik niet alleen maar gezond. Ik kan ook enorm genieten van ongezonde dingen. Nu nog wel meer dan vroeger. Daarom is balans zo belangrijk voor mij. Maar als ik dan iets lekkers neem is het eigenlijk altijd chocolade (chocolade monster)! Daarom maakte ik deze heerlijke chocolade cake. Maar dan wel met ingrediënten die net wat verantwoorder zijn dan moddervette roomboter en suiker. Benieuwd geworden? Lees snel verder hoe je deze choco cake maakt.

Recept: Chocolade cake

Wat heb je nodig?
– 100 gram medjoul dadels
– 75 gram amandelmelk ongezoet
– 2 middelgrote bananen
– 2 eieren
– 50 gram amandelmeel
– 50 gram pure chocolade stukjes (ik gebruikte chocolade druppels)
– 30 gram cacaopoeder
– 15 gram honing
– 10 gram bakpoeder

Extra:
– cakevorm
– mixer
– rood fruit (optioneel)

Hoe maak je het?

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Ontpit de dadels, snijd ze in kleine stukjes en week ze in warm water. Zet even opzij, hierdoor worden de dadels lekker zacht.
3. Prak de bananen en mix deze in een kom samen met de twee eieren.
4. Giet de dadels af en mix deze door het bananen mengsel samen met de amandelmelk en honing.
5. Voeg nu de amandelmeel, cacaopoeder en bakpoeder toe aan het mengsel en mix het geheel een paar minuten goed door tot er een beslag ontstaat.
6. Roer de stukjes pure chocolade door het beslag.
7. Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag over de vorm.
8. Bak de cake ongeveer 45 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en eet als tussendoortje, preworkout of toetje!

Tip: eet deze lekkere chocolade cake met wat rood fruit, nog lekkerder!

Liefs, Lindsey

Volg Lindsey ook op Instagram !

No Comments Found

Leave a Reply