What's Hot

Kids fashion: Nieuwe Koeka collectie

  • By
  • 9 maart 2018

Dit jaar bestaat Koeka 20 jaar en dat vraagt om een feestje! Samen met een aantal andere leuke meiden, hadden wij de eer om afgelopen woensdag het walhalla te betreden van Koeka, namelijk de showroom met o.a. de nieuwe collectie! Hoor je de engeltjes al zingen? En of dat al niet genoeg was, stond er een prachtig gedekte tafel op ons te wachten om met zijn allen te brunchen. Beter dan dit wordt het niet.

Ik durf eigenlijk wel te zeggen dat bijna elke mama het merk Koeka wel kent.  Ikzelf maakte er 7 jaar geleden kennis mee toen ik zwanger was van Dyem. Het was nog net niet zo dat als je Koeka zei, mijn hele hebben en houwen in elkaar stortte. En nu 7 jaar later met Maez is Koeka ‘still going strong’ in Huize Bone. Dus toen er een uitnodiging op mijn deurmat verscheen snap je natuurlijk wel dat ik eventjes een luidskeel kreet(je) gaf toch?

Dat kreetje zette ik nog even flink voort eenmaal in de showroom. Je kent toch wel dat gevoel van ‘ik wil het, ik wil, het, ik wil het’? (Stomme vraag, welke vrouw kent dit niet?!) Nou dat dus de hele tijd. De “ahhhh” en de “oeeee” vlogen je om de oren. Maar voordat we uitgebreid naar de collectie mochten kijken, namen we plaats aan de mooi gedekte lange eettafel. Tijdens de brunch had Richard (mede eigenaar van Koeka) het woord. Hij nam ons mee naar het begin van Koeka.

Jaren geleden had het neefje van Margareth (vrouw van Richard en tevens eigenares van Koeka) een doekje bij zich. Overal waar hij heen ging, ging zijn doekje ook mee. En hoewel hij nog niet echt kon praten, wist hij heel goed te vertellen als hij zijn doekje wilde. Deze noemde hij namelijk Koeka. En zo ontstond de naam van het bedrijf en misschien wel het meest kenmerkende item van Koeka, het speendoekje. Om dit verhaal nog meer kracht te geven kwam Richard met een lijst aan waar het doekje van Margareth haar neefje in zat. Ontzettend bijzonder wat er uit 1 zo’n doekje is voortgekomen. Verder wordt er verteld over de visie van de ontwerpen. Functionaliteit, veiligheid en comfort voor moeder en kind staan voorop maar Koeka vind het ook belangrijk dat het matcht met het interieur. Het oog wilt tenslotte ook wat!

Kenmerkend voor de vaste basis collectie van Koeka, welke de welbekende wafel patroon bevat, is dat deze ‘never out of stock’ is. Wat inhoud dat de producten altijd op voorraad zijn en snel geleverd kunnen worden. Maar naast de vaste basis collectie snapt Koeka ook dat zij mee moeten gaan met de tijd, en wordt de collectie regelmatig uitgebreid met nieuwe producten en kleuren. Daarnaast, (ja het houdt niet op jongens) ontwerpt Koeka jaarlijks een wisselende zomer- en wintercollectie. En wij hebben dus al een hele hoop mogen bewonderen van de aankomende collectie met nieuwe te gekke kleuren en een nieuw patroon! En ik kan je verklappen, je wilt het.. allemaal!

Naast al het moois en lekkers heb ik ook wat geleerd. Want we kregen namelijk ook uitleg over de TOG waarden, waar ik mij nooit ik heb verdiept (naaaa loeder moeder) en hoe je je kindje nou moet toedekken in bed. Ik ben namelijk altijd bang dat Maez het te koud heeft en leg haar al gauw met 3 dekentjes over elkaar in bed. Ook voelde ik mij haast schuldig dat ik haar in de ‘zomer’ zak (flanellen variant) had gedauwd tijdens die helse winterdagen. Maar, ik kan weer rustig ademen want nu komt het! Het blijkt dat de flanellen variant, welke vaak (blijkt) wordt aangeraden door de winkels, juist ontzettend warm is. Ja, warmer dan de teddy variant. Dit komt doordat er in de flanellen variant een tussenlaag zit waardoor je kindje eerder zal gaan zweten. Maar let op, dit geldt alleen voor de voetenzakken. Bij de dekentjes is het zo dat de teddy variant voor de winter is en de flanellen variant voor de zomer en deze jouw kindje de beste comfort geven tijdens het juiste seizoen.

De items die ik met een bloedgang in huis wil halen komen in mei 2018 in de winkels te liggen. Dus ik moet nog even wachten, maar ik heb wat foto’s mogen schieten en kan jullie wel alvast een ‘sneak preview’ geven van wat jullie te wachten staat.

Je snapt natuurlijk dat ik wacht op de okergele items! (in mei dus)

Het is dat roze gewoon echt geen potje is bij Maez, maar hoe zoet is dit!

Deze kleuren vind ik dus ook echt een hit, en niet alleen voor de jongens.
In het midden het doekje waar het allemaal mee begon

En tussendoor dan even zo’n brunch voorgeschoteld krijgen, bofkonten wel hoor

Met o.a. deze hele lieve en leuke meiden!
(Kelly, Natalie, Elise, Yasemin en Lizet)

En we sluiten de boel af met m’n Sjaan op links, niks aan met haar! En een afscheidsfoto op rechts.
Het was me een genoegen Koeka, ik heb genoten.

www.koeka.com

1 Comment

  • Kelly

    Wat een mooie blogpost! Het was heerlijk & gezellig! Maar met jou Sjaan, was er weinig aan. Geniet van jullie weekend! Liefs 💕

    Reply

Leave a Reply