Daily faye

PLOG: Kerst special 2018

  • By
  • 29 december 2018

De kerstdagen zijn officieel voorbij, zo naar verlangd en nu pats boem, klaar! Maar wat hebben we genoten met én van elkaar. Tijdens deze dagen lag mijn telefoon ergens ver weg en uit het zicht. Máár in het kader van ‘collecting memories’ pakte ik hem er wel even bij om wat momenten vast te leggen én jullie mee te nemen tijdens onze meest relaxte kerst tot nu toe! 

Ons kerst begint eigenlijk al zondag 23 december, een uitgebreide brunch bij mijn moeder staat op de planning. Maez heeft een goede nacht gehad en vanzelfsprekend kom ik zelf dan ook een stuk vrolijker mijn bed uit. Half 7 zitten we beneden samen Coco te kijken (vaste prik). Uurtje later volgen de 2 grote zussen en zitten ze samen lekker op de bank.

Als Maez haar ochtenddutje doet, begin ik aan de tiramisu. Mama heeft gevraagd of ik hem deze keer wilde maken en op zich is hij zo gemaakt! De 2 grote meiden zijn inmiddels gedoucht en aangekleed zodat ik hun haren kan doen. Ter en ik gaan even snel door het huis heen, pakken alle spulletjes alvast in zodat, als Maez wakker wordt, we meteen weg kunnen. Ik spring onder de douche, doe mijn haren en Maez word langzaam aan wakker. Broodje er in, luiertje om, aankleden en met z’n allen richting Egmond.

90% van de tijd maak ik mij onderweg op. Auto, trein, whatever. Ik kom er gewoonweg niet aan toe thuis als ik ook mijn haren wil doen, het is het 1 of ander #momlife, en ik ben inmiddels niet anders meer gewend. Hier een resultaatje van voor en na.

Bij mama aangekomen is de tafel al heerlijk gedekt, maar goed ook want op zich hebben we best trek zeg maar. Oma kan niet wachten en zegt tijdens het eten dat de meisjes al hun cadeautje mogen uitpakken. Maez krijgt een mooie trui en een t-shirt, Dyem nieuwe danskleding en Tyra een nieuwe pyjama. Dingen die ze echt nodig hadden.

Als we zijn uitgegeten zijn we allen her en der verspreid. Maez ligt in bedje, de kinderen doen een spelletje, mama en ik zitten even buiten in de tuin te kletsen. Zoals altijd is het vooral ‘niks moet, alles mag’, heerlijk! Tyra en Dyem hebben een spel meegenomen ‘twist en fun’, te vergelijken met twister en spelen dit met z’n allen. Nou goed, we kijken met z’n allen, Haha!

Als Maez wakker wordt uit haar slaapje, eet ze een warme hap en gaan we daarna richting huis. Eenmaal thuis rommelen we wat aan thuis, gaat Maez alweer naar bed en eten de meisjes patatjes. Ter en ik zitten nog steeds vol van de brunch! We sluiten de avond af met een paar spelletjes 31en met z’n allen.

De volgende ochtend word ik met barstende koppijn wakker en voel me alles behalve top. Ter laat me in de ochtend liggen en gaat met de kids naar beneden. Voor Maez haar ochtendslaapje springt Ter met haar onder de douche, ik vang haar daarna op, kleed haar aan en stop haar in bedje. Ik voel me helaas nog steeds niet lekker en kruip er ook weer in. Ik word vervolgens samen met Maez om 14.00 wakker. Ik knal er weer een paar paracetamol tegen aan, en begin ons allen te fatsoeneren. Vanavond vieren we kerst met mijn schoonfamilie, de traditie waar Ter over vertelde in zijn laatste ‘Dad’s letter’. Ik doe de haren van de meisjes en Tyra en Dyem mogen een beetje make-up, want hé het is feest! Terwijl ik ze opmaak krijg ik even die reality check. Ze lijken wel f*cking 16!

Kijk effe, dit is toch alles behalve grappig? Waar zijn m’n kleine meiden gebleven? Tyra is in principe net zo groot als ik, en nog even en Dyem haalt me in, koekoek! Maar ondanks dat ik wel kan janken, ben ik me wel een potje trots, dat snap je.

Rond half 5 zijn we bij mijn schoonfamilie en langzaam aan stroomt iedereen binnen. Maez heeft maar 1 slaapje gedaan en we merken dat ze moe word. Ze wilt niet eten, ze begint te mekkeren en we besluiten om haar dan maar naar bedje te doen. Normaal gesproken heeft ze niet veel moeite om ergens anders te slapen, maar we merken dat ze door die drukte een beetje van de rel is. Uiteindelijk valt ze in slaap. De rest van de avond is iedereen met elkaar aan het kletsen, eten, worden er spelletjes gedaan en een speech gehouden. Tranentrekkertje wel! Samen met het minuutje stil zijn om stil te staan bij alles wat is geweest en wat komen gaat. Zo bijzonder dat zelfs de allerkleinste muisstil zijn.

En zo’n lekkere cheesy groeps en girls foto hoort er bij! Trouwens ook een paar met mijn vent, en je ziet het goed, meneer was op zijn kerst best met een mega foute kersttrui. Mijn jurk is trouwens van de hennes voor de nieuwsgierige onder ons!

We sluiten de avond af tegen half 12, leggen de meisjes in hun bed en ik dek alvast de tafel voor de volgende ochtend.

We ontbijten niet heel uitgebreid omdat we ‘s middags gaan  brunchen met mijn vader en Omi. Toch mogen de gelukskoekjes niet ontbreken, want die hebben we elk jaar! Vond die van mij erg toepasselijk. Ook halen we onze ‘Goal jar’ tevoorschijn die we aan het begin van het jaar hebben gevuld met persoonlijke doelen. Bizar, maar waar, we hebben al onze doelen behaald, oh, behalve 1 van Dyem, die wilde namelijk nog een broertje of zusje. Haha, jammer joh! Met oudjaar vullen we hem weer met nieuwe doelen. Ja, en wat cadeautjes betreft, die mochten natuurlijk niet ontbreken.. was dat misschien de reden dat de meisjes zo vroeg wakker waren?

Maez is gek op blokken en bouwen (en afbreken), dus deze zijn direct een hit! En ook de grote meiden hebben iets gekregen waar ze echt wat aan hebben, maar misschien als jullie het leuk vinden maak ik een apart artikeltje met de dingen zie de hebben gekregen. En kerstman is mij trouwens niet vergeten, ook ik ben verwend, lief! Hij had me overigens ook een nieuwe kop mogen geven, want dit mensen, dit is nou écht een ‘I woke up like this’.

Tegen de middag gaat Tyra naar haar moeder en komen mijn vader en Omi brunchen en spelen we daarna wat spelletjes. Na 4en is het huis weer stil en hebben we totaal niks meer gepland, hóe fijn is dat! Dyem en ik hebben samen een hoop playmobil in elkaar gezet en gerummikubt. Omdat we nog zo vol zitten van de brunch krijgen we tegen half 10 nog trek. We eten een soepje met wat brood, lekker makkelijk. Oh, en daarna nog een flink stuk tiramisu. Mag allemaal.

Op links papa en op rechts mijn liefste Omi! En natuurlijk mijn grootste trots, mijn eigen meisjes.

Samen playmobil in elkaar zetten en met papa knuffelen en dan is het alweer voorbij die eerste kerstdag! Tweede kerstdag lopen we een groot gedeelte van de dag in pyjama. Dyem en ik ontbijten saampjes en doen dilemma dinsdag.

Na Maez haar slaapje gaan we een lekker stuk wandelen naar mijn schoonouders. Daar doen we een bakkie thee/koffie en wat spelletjes. Mijn schoonzus met de kids zijn er ook dus wederom een gezellige boel.

Aan het einde van de middag wandelen we terug naar huis, mag Maez alweer naar bedje toe en gaan wij met z’n drietjes gourmetten, heerlijk! Na het gourmetten maken Dyem en ik een brownie en schuiven deze in de oven. We kruipen lekker op de bank met een dekentje en zetten de film ‘Christmas Cronicles’ op, hartstikke leuke film.

En  mag ik even een moment stilte voor onze brownie?

Nou, dat was onze kerst! Ben je nu benieuwd hoe onze kerst er vorig jaar uit zag? (Klik hier). Oh, en laat in de reacties weten hoe jouw kerst was en of je het leuk zou vinden om een artikel te lezen met wat wij onder de boom hebben gedaan voor de meiden.

Liefs,
Faye

No Comments Found

Leave a Reply