Daily faye

PLOG: Zákynthos #1

  • By
  • 24 augustus 2018

De eerste helft van de vakantie zit er alweer op, en het leek mij leuk om jullie een beetje de sfeer te laten proeven van het zonovergoten Zákynthos. Heb namelijk begrepen dat Nederland wel weer wat zon kan gebruiken. 

We zijn dit jaar niet alleen als gezin op vakantie, maar ook met familie! Opa en oma (mijn schoonouders) zijn 35 jaar getrouwd en dat vieren we dit jaar op Zákynthos, Griekenland. Mijn schoonzus heeft net als wij, 3 meiden. De leeftijden gaan van 13, 10, 7, 6, 11 maanden en 5 maanden en verdelen zich in 3 ‘gangs’; De grote, de boefjes en de baby’s. Je snapt natuurlijk dat dit 1 dolle boel is. Mega bijzonder dat we dit zo met z’n allen mogen meemaken.

Tussen de bedrijven door heb ik geprobeerd om wat foto’s te maken, maar moet je gelijk zeggen dat ik het op sommige dagen en momenten echt ben vergeten. Ja, omdat het te gezellig was, maar ook omdat het te druk en chaotisch is (Haha). We hebben het over een vakantie, maar het is gewoon keihard werken hoor!

Eerste keer vliegen voor Maez! We geven de vlucht een 6. Eenmaal aangekomen in Zákynthos stik ik de moord in mijn outfit, dat snap je.

De busrit vanaf het vliegveld is hooguit een halfuurtje en kunnen direct genieten van het weer én zwembad! Maez voelt zich ontzettend mans en denkt dat ze al prima alles zelf kan. Heeft ze gelukkig niet van haar zussen.

De anderen meiden zien we dus nauwelijks tot niet omdat ze non-stop in het water zitten, hoewel je zou denken dat ze in de zon liggen te bakken als je ze zo ziet. Voor foto’s hebben ze eigenlijk helemaal geen tijd natuurlijk, maar dit was een moetje.

‘S avonds maken we een kleine wandeling om de buurt te verkennen. Direct kwam ik die lekkere Griek op rechts tegen. Die gaat mee naar huis!

Eerste (hel) nacht zit er op en we are ready for the beach! Wij zijn enorme van het strand (kids iets minder), maar hebben de ‘deal’ gesloten dat we óf starten met het zwembad of eindigen met het zwembad! Win-win toch? Dit goed gekamde en ingesmeerde monstertje is in z’n algemeen een water kind. Zee of zwembad, maakt niet uit!

Waterpret met de bende van ellende! Heel zoet ook die foto  van Ter en mij. Alsof we even een momentje samen hadden. Rust.. O nee, toch niet. Maez hing gewoon op mijn arm.

Dit was precies de 2e keer dat Maez iets van kleding aan had. Verder heeft ze alleen maar een (zwem)luier aan. Dus moeders, pak echt niet te veel in. Ondanks dat ik er rekening mee heb gehouden kan ik driekwart weer schoon mee terug nemen. Doe er je voordeel mee!

Hoe we Maez elke ochtend stil proberen te houden zodat haar zussen nog wel even hun slaap kunnen pakken. Tyra en Dyem slapen ontzettend goed, niks te klagen. Met onze mowgli is het een heel ander verhaal. Ging het net zo lekker, is het hier weer dweilen met de kraan open. Maar goed, keep on smiling want vandaag hebben we een auto voor de aankomende 3 dagen tot onze beschikking!

Eindelijk Dyem ook op de foto! Niet van harte, maar dat laat ze aan Maez over die er duidelijk meer zin in heeft. Ze vind het vooral heel leuk als ze zelf kan staan op de grond in het water zodat ze kan lopen. Dyem moet altijd even een paar dagen acclimatiseren betreft de zee. Maez draagt elke dag haar UV shirtje én altijd iets op haar hoofd. De twee oudsten trekken we vaak op het heetste van de dag een shirtje aan. Ik heb onlangs gelezen dat je beter een donker shirtje aan kunt trekken dan een witte (wat wij voorheen altijd deden).

Omdat we met een grote groep zijn inclusief 2 baby’s zijn we wat beperkter qua ondernemen. Maar in Argassi, waar wij zitten, stopt er een bus die je (gratis) naar Banana Beach brengt. Een heerlijk, mooi en groot strand wat echt genieten was. Het strandje van Argassi zelf is namelijk vrij klein, wat prima is voor een paar keer maar niet elke dag. Dus Banana Beach zeker de moeite om een keer (of twee) mee te pakken!

En zoals beloofd sluiten we af in het zwembad! Iedereen is al naar de kamers maar wij pakken even ons momentje met z’n 5en. Deze hebben we in ieder geval al in the pocket. Maez vond het overigens allemaal maar een beetje overdreven Haha.

Yeah eindelijk onze schatjes schoon en wel met z’n 3en op de foto!

Even profiteren van het feit dat ze in een goede stemming zijn. Cheers to new memories!

Wakker worden op ons balkonnetje en naar het strandje Porto Azzuro! Me-ga tip én favoriet voor kindjes want je kunt er ook op het gras zitten.

Lekker kleffen als de kleinste even een slaapje doet en de anderen lopen te snorkelen..

Jammer genoeg is ze niet meer van het knuffelen, maar als ik ze niet krijg dan steel ik ze gewoon!

De kleinste is trouwens ook niet van het even lekker bij me liggen. Bij grote zus is het natuurlijk veel gezelliger en leuker. En met deze foto’s sluiten we het eerste deel van de vakantie plog af! We hopen dat jullie het leuk vonden, en anders jammer joh.

No Comments Found

Leave a Reply