What's Hot

Visit Brabant : Beekse Bergen

  • By
  • 14 augustus 2018

Om de zomervakantie in te luiden met onze meisjes, besloten wij om onze safari kleding aan te trekken, de auto in te springen en naar de Beekse Bergen te rijden. We hadden er allemaal erg veel zin in, maar dat we na afloop echt heimwee ernaar zouden krijgen had niemand verwacht.

Omdat mijn vorige uitje via VisitBrabant zo goed was bevallen (lees hier), besloten we om ons weekend naar de Beekse Bergen wederom via hun te organiseren. Maar liefst 3 nachten en 4 dagen in een luxe lodge op het Safari resort in Afrika (oké goed, bijna dan). De temperatuur lag in ieder geval dicht bij dat van Afrika. We zijn er met 0 verwachtingen heen gegaan, maar toen we daar aankwamen, overtrof het onze ‘stoutste’ dromen. Man, man, man, dit voelde als echt vakantie hebben!

Je kent toch wel zo’n kind die staat te springen in een snoepwinkel? Ja? Nou zo stonden wij er allemaal bij toen we onze deur opende van de lodge. Een ruimte van heb ik jou daar, een terras met uitzicht op de struisvogels, zebra’s, giraffen en neushoorns, een badkamer met sauna, een interieur die ik letterlijk wil kopiëren en plakken en een rust wat ik al in geen eeuwigheid heb gehad. Ik plofte neer en kreeg een brok in mijn keel. Na een heftige periode zaten we nu op een heel mooi en bijzonder plekje met elkaar en viel er even een hele warme deken om mij heen. Het voelde alsof we hier dubbel zo hard van moesten genieten, en besloten om dat ook écht te doen!

De meisjes ontpopten zich als ware ‘rangers’ op het park, Maez was relaxter dan ooit te voren en sliep de sterren van de hemel, en wij? Wij zaten als opa en oma in onze schommelstoel op het terras naar de dieren te kijken en van de rust te genieten. Uiteraard hebben we ook in het safari park gelopen, zijn we naar het speelland geweest waar ik overigens nog nooit eerder van had gehoord, maar wat leuk! Het is nog geen 5 minuten rijden vanaf Beekse Bergen maar hoort er dus wel helemaal bij. Het is een heel groot speel ‘land’ aan het water met glijbanen, waterfietsen en andere attracties. Wij hadden ontzettend mooi weer dus we hebben daar twee dagen gezeten op het strandje, heerlijk! De meisjes sloten elke dag af met een duik in het binnenzwembad op het resort, terwijl wij lekker bij onze lodge zaten. Onze avonden vulde we met dieren spotten op het terras en spelletjes spelen. Als klap op de vuurpijl stond er zondags een privé jeep safari gepland. De jeep waarin we reden was open en reed over het terrein heen waar je anders nooit zou komen. Wat een ervaring! Om al het moois af te sluiten zijn we ook nog even Tilburg ingedoken om een hapje te eten.

Wat was het fijn. En wat zou ik er willen wonen. Oké, bijna dan. Als ik alles kon oppakken van daar en hier naartoe verplaatsen had ik het gedaan! Beekse Bergen, je hebt ons verrast en zien je graag een keer terug.

Nadat we hadden ingecheckt liepen we door naar achteren waar het terras van het restaurant was. Dit was het eerste wat we zagen. En beeld je dan in dat het zonnetje goed schijnt en je verder niks hoort behalve de geluiden die de dieren maken. Ik kon alleen maar zeggen “het lijkt wel alsof we écht op vakantie zijn”.

Onze lodge en bijbehorend terras waar de kids meteen al aan de slag gingen als rangers! Er lagen bij binnenkomst 2 doe boekjes met ranger hoedjes, dus die waren door het dolle heen.

Ik heb niks te veel gezegd over het interieur toch? Dit was dus onze living!

Ons fijne keukentje met alles er op een er aan. Én goed koffiezetapparaat volgens ter. Let ook even op de details qua servies en meubels. Love it!

Je kijkt nu naar de ‘master bedroom’ met eigen badkamer, 1 van de 3 slaapkamers in de lodge.

Algemene badkamer met sauna, waar we overigens geen gebruik van hebben gemaakt gezien het buiten zelf net een sauna was.

De hal welke grenst aan zowel de receptie, restaurant, zwembad en terras. Ook hier weer een fijn stijltje wel.

Het buitenterras waar je ‘s middags lekker kunt lunchen en s avonds kan barbecuen. Aan het terras zit zowel een buiten als binnen speeltuin! Ook worden er leuke dingen georganiseerd door de ‘echte’ rangers op het park.

Sinds Beekse Bergen is het schema van Maez veranderd en is alles zoveel relaxter. De diertjes en de rust hebben haar goed gedaan. En terwijl ik dit zeg hoop ik niet dat ik de goden heb vervloekt..

De avonden afsluiten met dit uitzicht en gezelschap is toch wel ontzettend fijn hoor.

De meisjes helemaal in stijl en ready voor het safaripark! We waren zo druk met diertjes kijken en wandelen dat we helemaal geen foto’s hebben gemaakt van Beekse Bergen zelf.

Dit zien als je wakker word. Beter kan de dag toch niet beginnen? Snap je nu een beetje dat we echt een vakantiegevoel hadden?

Oh wacht, het kon tóch wel beter, want elke ochtend werd er ontbijt bezorgd..

Een jeepsafari om nooit te vergeten! En spot je ook onze eigen ‘zebra’ in de jeep?

Ondanks dat we bewust op bepaalde momenten onze telefoon er niet bij hebben gepakt, en dus niet van alles foto’s hebben gemaakt, denk ik toch wel dat we een mooi beeld hebben kunnen neerzetten van een fantastisch begin van onze zomervakantie.

Salut!

Denk je nu, wauw! Ik moet hier dus ook echt heen (wat ik snap!), bekijk dan even de opties via visitbrabant. Ik hoef denk ik niet te zeggen dat dit een aanrader is?

 

1 Comment

Leave a Reply