Daily faye

Weet wat je eet: mijn confronterende eetdagboek

  • By
  • 15 mei 2019

Je weet pas écht wat je eet als je het opschrijft, daar ben ik nu weer achter gekomen. Dingen die je zonder nadenken je mond inpropt en niet eens echt van geniet. Ik weet best hoe het allemaal moet hoor, die goede kern ligt daar ergens onder die extra kg’s, maar gedurende week (of dag!) weet ik er altijd weer een té lekker feestje van te van maken. 

Maandag

Ontbijt: Bij een vriendinnetje die mij een bakje roomyoghurt met blauwe bessen + kop thee voorschotelt, ik zeg dikke prima!
Tussendoor: 2 eieren + kop thee
Lunch: 4 lichte crackers met hutekase en tomaat, favoriete combi.
Diner: 2 bieten wraps gevuld met mais, kidneybonen, bloemkoolrijst, tomatenblokjes, kerriepoeder/knoflook en wat crème fresh
Over de dag: Glazen water
Extra: 1x vitamine c1500 + Magnesium
Oordeel: Deze dag ging lekker! Maandag hé.

Dinsdag

Ontbijt: Als ik werk dan wip ik altijd langs bij Yoghurt Barn om daar een stuk bananenbrood  te halen en bij Hummingbird Amsterdam voor een goede zwarte filterkoffie (Kenya is favoriet).
Tussendoor: Banaan
Lunch:
Afgesproken met een collega dat we even wat minder meuk buiten de deur gaan eten en meer op kantoor. Dus 1,5 bietenwrap met zuivelspread, avocado en fricandeau en wat bietensalade met geitenkaas, walnoten en appel gegeten + glaasje  optimel (ja suiker, ja lekker!)
Diner: Manlief heeft al lekker het eten klaarstaan als ik thuis kom van werk! Pennenpasta met zalm, spinazie en crème fresh. Eigenlijk had ik voor mezelf courgetti gehaald voor er bij, maar wilde een gegeven paard niet in de bek kijken, dat snap je.
Over de dag: Glazen water
Extra: 1x vitamine c1500 + Magnesium
Oordeel: Ruim voldoende denk ik zo. Die pasta is beetje heftig, en ja die optimel is een suikerbommetje, maar overall, prima!

Woensdag

Ontbijt: Als ik thuis ben heb ik meer moeite. Maar begin voorzichtig met een bakje yoghurt met cruesli (ja suiker maar te lekker) + thee
Lunch: 2 crackers met zuivelspread en tomaat + 2 eieren en een kop thee
Diner: Zoete aardappel, sperziebonen, salade van mozzarella bolletjes, tomaat en balsamico dressing
Over de dag: glazen water
Extra: 1x vitamine c1500 + Magnesium
Oordeel: Dit gaat lekker al zeg ik het zelf! Misschien ook omdat ik weet dat ik van het weekend niet zo streng zal zijn in Marbella.

Donderdag

Ontbijt: Zelfde recept als maandag! stuk bananenbrood + 1 zwarte koffie
Tussendoor: Banaan
Lunch:  Salade van sperziebonen, snijbonen, hutekase en tomaat + 2 crackers met zuivelspread en kipfilet. 1 glaasje optimel. Hallo, op die optimel na, hoe gezond is dit!
Tussendoor: Handje snoepwortels met humus
Diner: Bietensalade met geitenkaas + een stukje vlees
Extra: 1x vitamine c1500 + Magnesium
Oordeel: Ik ben zéér tevreden!

Vrijdag

Ontbijt: Ik val in herhaling. 1 stuk bananenbrood en een glas thee.
Tussendoor: Banaan
Lunch: Op uitnodiging pita met lamskebab en een halve zoete aardappel + 1 pizzapunt met feta, parmaham en truffel. Oeps, heftige lunch wel.
Diner: We eten bij mijn schoonouders en hier gaat het helemaal de mist in. Ik neem patatjes met kipcorn en een kroket. Neem ruim zeg maar.
Extra: 1x vitamine c1500 + Magnesium
Oordeel: Prrr..Prrr.

Zaterdag

Ontbijt: We vlogen om 05.00 naar Marbella waar ik mensen om 3 uur s’nachts appelgebak zag eten. Koekoek! Maar ikzelf was niet heel veel beter bezig. Ik stond namelijk heel slecht op (lees meerdere malen de pot onder gekotst, iets met zenuwen?) En voelde me in het vliegtuig wat licht in mijn hoofd worden. Wat helpt dan? Juist m&m’s om een uurtje of 6. Rond 11 at ik wat uitgebreider, namelijk Eggs benedict met zalm + verse ICE tea.
Lunch: Wat in Spanje pas ergens rond 4en is. Salade caprese + ICE tea
Tussendoor: Handje m&m’s wat ik nog over had van het vliegtuig. Anders zo zonde toch?
Diner: Paela (die niet te hachelen was en er voor heeft gezorgd dat ik meerdere malen de toilet heb gezien) + ICE tea.
Oordeel: Tja, ik heb het begin van de week compleet van de tafel geveegd zeg maar.

Zondag

Ontbijt: Moederdag! Niet compleet maar papa kwam wel aan met heerlijke gebakjes. Zoals je weet ik hou er niet van op een gegeven paard in de bek te kijken. Ik koos wel voor een aardbeien gebakje, want, aardbei = gezond  + croissant.
Lunch: Ik heb dat gebakje dubbel en dwars er af gewandeld, en dus eet ik een pistolet met bizar lekkere parmaham en kaas.
Tussendoor: Dyem is gek op inktvis ringen dus gingen we voor een (very late) afternoon snack aan de Calamaris + fanta lemon (soms is prik zó lekker!).
Diner: Mega op verheugd, want ik kon wel even goed eten gebruiken. En dat was het! Ik begon met een tonijn tartaar met avocado en als hoofd lamskoteletten met gepofte aardappel + ice tea. Damn! Heuluk.
Oordeel: Het was een feestje! Heerlijke afsluiter.

Eindoordeel: Pieken en dalen en het valt me op dat ik deze week veel vlees (en vis) heb gegeten, terwijl ik dit normaliter hooguit 2 a 3x in de week eet. Kan beter dus!

1 Comment

  • Mar

    Ziet er lekker uit!
    Die bietenwrap, koop jij die gewoon of maak je ze zelf?

    Reply

Leave a Reply