Daily faye

Zwangerschapshumor

 • By
 • 16 december 2017

“Hoe lang moet je nog? Je mag zeker bijna met verlof?” “Nou, ik moet nog wel ‘effe’ hoor, ben begin september uitgerekend.” “Je draagt wel groot he?” “nou, valt nu best mee hoor, bij de eerste was ik veel groter” “He zou je dat nou wel nemen? ”Ach ja kan er toch nog wel bij”.

Het lijkt wel dat als je zwanger bent je jezelf alleen maar moet verdedigen of verantwoorden. Ik merk aan mijzelf dat ik altijd antwoord met humor. Er lekker in mee ga en stom mee lach. Maar eigenlijk word ik dood moe van die ongevraagde meningen, advies of zogezegde ‘humor’.

Je moet je voorstellen dat er 1001 hormonen door het lichaam van een vrouw gieren tijdens een zwangerschap (ook heus als we niet zwanger zijn maar daar hebben we het nu even niet over). Het ene moment zijn we vrolijk, het andere moment kunnen we huilen. En 9 van de 10 keer kunnen we niet eens verklaren waarom we nou precies huilen. (Wel dat het niet aan ons ligt- Duh, meestal aan je man en dit dus gebruikt om dingen voor elkaar te krijgen). Dan die onzekerheid (wat ook weer in samenwerking gaat met die rollercoaster aan hormonen). Want ik kan je wel vertellen, die extra kg’s zijn bij mij niet alleen van de baby en het lekkere eten maar ook van onzekerheid. Dan kan mijn vent wel 10 keer zeggen dat hij mij mooi vind, maar ik vind mijzelf gewoon een vrouwelijke versie van DJ Khaled (jammer genoeg dan zonder al dat geld en een glansrijke muziek carrière). En dan moet je ook nog accepteren dat je het energie level hebt van een naaktslak en de waggel skills van een pinguïn. Maar hey! we mogen hier natuurlijk niet over klagen want je moet dankbaar zijn dat je zwanger bent. He-le-maal mee eens. Over het dankbaar zijn dan. Want dankbaar ben ik voor de volle honderd procent. En dubbel zo dankbaar dat ik eindelijk een fijne zwangerschap mag mee maken waarbij ik niet ziek ben of in het ziekenhuis moet liggen (op de bevalling na dan). Maar het blijft een feit dat je gewoon wel even moet dealen met heel veel meer, waar je eigenlijk 0,0 inspraak in hebt. En veelal benoem je niet eens want overkomen als een zeikerd of watje wil je niet. Het overkomt je, het overrompelt je en daar moet je gewoon mee dealen en de ene keer lukt dit beter dan de andere keer.

Dus, denk je dan echt dat een zwangere vrouw er op zit te wachten om aan te horen dat ze er eigenlijk best wel groot uit ziet (dik dus) , toe is aan verlof (dik dus), of dat ze dat ene stukje wel zou moeten nemen (te dik dus)? WE WETEN HET WEL. Vertel ons gewoon liever dat we er goed uit zien, dat je zelfs amper ziet dat we zwanger zijn of hou anders gewoon lekker je smoel dicht.

We need to deal with enough. En je weet wat ze zeggen, “Enough is enough”.

12 Comments

 • Inge

  Dit dus… exact… Hier nog wat last vd naweeën 🤣

  Reply
  • Faye

   naaaa verschrikkelijk toch!

   Reply
 • Sara

  Leuk artikel!! Hier ook vandaag met lieve vriendinnen afgesproken (allebei nog geen kinderen). Ik gaf aan dat ik lekker een zwangerschapsbroek aan had en liet de band zien. Toen kreeg ik terug van:” nu al, zo jij bent er vroeg bij”. Terwijl ik 12 weken ben en echt niet meer in mn broeken pas. Word je toch even onzeker van, is het dan soms raar dat ik nu al een klein buikje heb etc!

  Reply
  • Faye

   Nou zeg! De een draagt weer anders dan de ander. En wat boeit het? Er groeit een wondertje in je buik en jij wilt er gewoon alles aan doen om jezelf het zo prettig mogelijk te maken want dat zal ook weer effect hebben op je kindje. Dus trek je er niks van aan! Pregnant ladies rock! Veel succes met je zwangerschap. Liefs

   Reply
 • Lisan

  Amen! En na de bevalling stopt het ook nog niet eens met irritante opmerkingen en bemoeienis🙄

  Reply
  • Faye

   Hahaha nee klopt! Het houdt niet op, niet vanzelf….

   Reply
 • Ellen

  Pff ja zo herkenbaar! En de vraag of ik het zelf niet vervelend vind dat ik zo’n dik gezicht heb gekregen. Dat was me serieus nog niet eens opgevallen! Maar echt alle schaamte voorbij, alsof je tegen een zwangere vrouw zomaar alles kunt zeggen. Ik heb in de 27 weken dat ik nu zwanger ben al zo vaak moeten horen hoe dik ik ben, en dat het over mijn hele lichaam zit. Word ik onzeker van!

  Reply
  • Faye

   Schandalig dat ze dat zo ongegeneerd durven te zeggen. Niks van aantrekken hoor! En zeker niet onzeker zijn. Je draagt het mooiste wat er is en daar kan verder niks tegenop.

   Reply
 • Maria

  Wauw, kan je je hier niet gewoon op abonneren o.i.d ?! Humor, gewoon geweldig.

  Reply
  • Faye

   Wat super leuk je reactie! Niet abonneren, maar je bent wel 24/7 welkom op dit stukje internet! X

   Reply
 • Marissa

  Heel herkenbaar! zeg maar gewoon; mooie buik oid… Heb het vooral niet over de grootte. daarmee noem je me of dik of een aansteller dat ik positiekleding draag!

  Reply
 • Marina

  Haha het is al een oude blog, maar ik kwam er bij doorklikken even langs.. Vreeeeeselijk hoe mensen allemaal maar denken dat ze alles kunnen zeggen tegen zwangere vrouwen. Ik schiet de volgende die zegt ‘zoooo jij groeit goed!’ denk ik gewoon voor de kop! 😂

  Reply

Leave a Reply